Bör företag investera i Ethereum?

Det råder ingen tvekan om att kryptovalutor är på frammarsch i hela världen. Många privatpersoner har redan gjort investeringar i kryptovalutor som Bitcoin och ethereum inför framtiden. Men bör du som driver företag också investera i ethereum? Det finns mycket som talar för att det är en god idé.

Kryptovalutor har flera gånger skapat stora rubriker, till exempel så ökade Bitcoin otroligt mycket i värde när Joe Biden tillträdde som president. Men intresset ökar även för ethereum och andra kryptovalutor. Därför bör du som svensk företagare hänga med i utvecklingen och titta på att investera i denna valuta.

Intresset ökar även i Sverige

Även om kryptovalutor ännu inte fått jättestor uppmärksamhet i Sverige ökar pressen på svenska företag att hoppa på tåget. Om du driver ett företag kan du göra som Tesla och ha både kryptovaluta och pengar på ditt företagskonto. Det viktiga är att du läser om för- och nackdelar med ethereum och vet vad du ger dig in på. Dessa är några av fördelarna med att välja just ethereum:

  • Det tar endast 5 sekunder att skapa ett nytt block.
  • De har byggt ett stort community av både företag och utvecklare.
  • De har ett väldigt aktivt nätverk.

Detta är ethereum

Ethereum grundades av en utvecklare som tidigare arbetat med Bitcoin. Dock ansågs hans idéer vara alldeles för riskfyllda och innovativa. Av denna anledningen bestämde han sig för att skapa sin egna valuta och resultatet blev ethereum. Det som är unikt är att det är så mycket mer än bara en kryptovaluta. Du kan även skapa kontrakt och andra applikationer. Det är ganska komplicerat så vi rekommenderar att du verkligen sätter dig in i valutan innan du gör en investering.

Gör internationella betalningar på ett enkelt sätt

Om du driver ett internationellt företag finns det en stor fördel med att investera i kryptovalutor. Om du till exempel ska betala ut löner behöver du inte göra det i flera olika valutor. Istället kan du bara skicka kryptovalutor som sträcker sig över alla landgränser. Det kommer spara dig både tid och pengar. Det kommer även bli enklare att göra internationella transaktioner.