Ta hjälp med ekonomin som nystartad företagare

Har du precis startat ditt företag? Härligt! Då är du säkert exalterad inför att sätta igång och få ut din produkt eller din tjänst. Innan du börjar med detta är det dock viktigt att grunden du står på är stadig. Bland annat bör du ha koll på din ekonomi.

Revisor i en revisionsbyrå som arbetar med finansiell revision och budgetering med hjälp av en miniräknare och laptop Något som är nödvändigt i ett företag är att ha koll på bokföring och ekonomi. Det är en uppgift som många företagare drar sig för eftersom den kan tyckas svår och krånglig. Ett bra tips är därför att ta hjälp redan från början. Hos https://www.modernekonomi.se/a.1000/kontor/goteborg erbjuds en rad tjänster för dig som nystartad företagare.

Undvik fel i början

Det är bäst att sköta ekonomin i företaget bra från början. Blir något fel i bokföringen i starten kan nämligen felet följa med dig i många år och bli kostsamt att åtgärda. Dessutom kan du råka ut för att behöva betala tillbaka mycket pengar om du gör fel. Det är därför viktigt att ta kunnig hjälp redan från start. Får du hjälp med din redovisning kan du dessutom ofta tjäna pengar, till exempel genom att få hjälp med olika avdrag som du annars kanske inte hade känt till. Du undviker också att göra misstag. Är till exempel företagsfesten avdragsgill eller måste du ta pengar ur egen ficka? Detta står att läsa hos konsulten:

”Alltför påkostade julfester som kan räknas som lyxrepresentation är inte avdragsgilla för företaget och kan även komma att förmånsbeskattas hos de anställda.”

Kort och gott, det är alltid bäst att ta professionell hjälp i början när du startar ett företag. Det gör att du kan slippa problem i framtiden.